kleurrijke kaarsen
.
3 min read
.
Trending

Haal het voorjaar in huis met kleurrijke kaarsen

Ben jij ook helemaal klaar met de winter? Wij hebben de perfecte manier gespot om het voorjaar in huis te halen: kleurrijke kaarsen! Lekker vrolijk voor overdag en tegelijkertijd erg gezellig om ’s avonds aan te steken nu het nog wat eerder donker wordt. Een musthave voor dit moment!

kleurrijke kaarsen instagram

Mixen en matchen
Dinerkaarsen zijn weer helemaal terug van weggeweest, en hoe! Van een speelse spiraalvorm met confetti stippen tot een gekleurde dip dye, het kan allemaal. Nog leuker is het om ze allemaal met elkaar te combineren. Speel met verschillende kleuren, maten en vormen en je hebt gegarandeerd succes. Ga bijvoorbeeld voor een vrolijk kleurfestijn, of kies één mooie tint waar je verschillende vormen van bij elkaar zet.

Wat is een kaars zonder kandelaar
Bijzondere kaarsen vragen om bijzondere kandelaars. Erg trendy zijn de glazen kaarsenhouders, maar ook kleurrijke, strakke ontwerpen doen het goed. Zo maak je van jouw dinerkaars een ware eyecatcher. Wees ook hier niet bang om te mixen en matchen. Een gele kaars in een paarse kandelaar? Helemaal leuk! Of zet verschillende soorten kandelaars bij elkaar op tafel. Hoe gek je het ook wil maken, er is voor ieder wat wils.

Colourful candles

Leuk als DIY project
Wist je dat je ook heel gemakkelijk zelf kaarsen en kandelaars kan maken? Er staan genoeg DIY tips & tricks online om een hele dag vol te plannen. Bekijk hieronder bijvoorbeeld ons stappenplan om de bekende spiraal kaarsen – ook wel gedraaide kaarsen, twisted kaarsen of swirl kaarsen genoemd – te maken. Zo kan je er (letterlijk en figuurlijk) helemaal je eigen draai aan geven!

Stap 1: Vul een bak of een maatbeker met warm water. Let op dat het water niet te heet is. Plaats de kaarsen in het water en wacht tot de kaarsen zacht worden. Dit duurt ongeveer een kwartiertje, maar je kan eventueel eerder al kijken of ze warm zijn door er zachtjes in te knijpen. Zijn de kaarsen kneedbaar? Dan kan je ze eruit halen.

Stap 2: Als de kaarsen zacht zijn geworden, kan je ze gaan vervormen. Belangrijk bij twisted kaarsen is om ze eerst goed plat te maken. Leg de zacht geworden kaarsen hiervoor op een platte ondergrond en rol er vervolgens voorzichtig overheen met een deegroller. Doe dit niet te lang, want dan heb je kans dat het te dun wordt en de kaars breekt. Geen deegroller in huis? Met een fles wijn kan het ook!

Stap 3: Tijd om de kaars in de juiste vorm te draaien! Pak de kaars hiervoor bij beide uiteindes vast en draai voorzichtig tot een mooie spiraalvorm ontstaat. Voilà, je eigen gedraaide kaars! Natuurlijk kun je er ook een andere leuke vorm aan geven. Als je tevreden bent met het resultaat leg je de kaarsen neer en wacht je tot ze weer hard zijn geworden.

Nu hoef je ze alleen nog maar in een leuke kandelaar te zetten. Ideaal als decoratie of om gezellig aan te steken, al is dat natuurlijk wel zonde van al je harde werk ;).